philidor

Philidor 5.g4

kr 100,00

Kategorier: ,

Produktbeskrivelse

Stillingen etter trekkene 1.e4 d6 2.d4 Sf6 3.Sc3 e5 4.Sf3 Sbd7 kan oppstå via mange forskjellige trekkrekkefølger. Dette er en populær åpning, og også i Norge ser man dette bli spilt ofte.  I denne stillingen har hvit trekket 5.g4! som fører til herlige angrepsstillinger. Jeg har sett mye på disse stillingene og gnir meg i hendene hver gang jeg får sjansen til å spille denne stillingen.

Uansett hvordan svart møter 5.g4! har han mest sannsynlig en vanskelig tid i vente. Det kryr av tapsvarianter og om svart klarer å finne alle de riktige trekkene, er det fortsatt en vanskelig situasjon å komme se ut av. For et par år siden trodde jeg at jeg hadde funnet et trekk som parerte hvits angrep, men etter å ha sett på stillingen på nytt har jeg funnet ut at stillingen fortsatt er farlig for svart.

Variantene du vil få se i denne videoen er svært skarpe, og hvit ofrer som regel gladelig materiell. Svart sliter med en kronisk svak kongestilling og hvits spill er logisk, selv om trekkene kan være litt uvanlige. Når jeg får spilt denne åpningen har jeg som regel en veldig god stilling etter få trekk, og jeg har slått spillere opp mot 2500 i rating utelukkende på å kunne disse variantene.

Jeg er overbevist om at dette er en god spillemåte for hvit. I tillegg er dette svært instruktivt med tanke på hvordan man skal spille med initiativet.