Må man egentlig regne?

Jeg har alltid tenkt at man må regne som en gal under et sjakkparti. I juleforberedelsene lærte jeg at det går an å tenke på en annen måte.

Nå som jeg har sagt opp jobben og satser på sjakk på heltid, har jeg plutselig begynt å blande business og pleasure. Ida er nemlig min sjakkelev og samboer. Men nå, midt i julestria, var det min tur å lære litt sjakk av henne.

Read more

Jeg vil spille!

Det klør i fingra mine – jeg har spilt altfor lite sjakk i det siste. De trommer i bordkanten, mens jeg sier: «Blir du med å spille sjakkturnering i Cannes, Ida?» Nå vil jeg nemlig spille sjakk. «Eller hva med i Jastrzębia Góra?» Ah, det er lenge til vinterferien.

Telefonen min plinger og jeg finner den i en sofasprekk. Andreas har gjort et trekk på chess.com. Jeg svarer umiddelbart og fingrene mine trommer videre. Disse partiene med tre dagers tenketid tar evigheter når man kan mer teori enn motstanderen.

Bare vent til neste turnering! Nå har jeg nemlig lært av alle mine feil.
Bare vent til neste turnering! Nå har jeg nemlig lært av alle mine feil.

Det kommer heldigvis til å bli mer spilling fremover. Først ut er nyttårsturneringen på Fagernes, og etter det kommer eliteseriematchen mot Vålerenga. Jeg lurer på hva jeg skal spille mot Aryan Tari… Mens jeg grubler på det, takker jeg ja til å spille for å spille NRK og Legalis i bedriftsjakken.

Read more

Et kort parti

Helt parti:

 

Kun digram :

Stormester!

Endelig! I over 20 år har jeg drømt om å bli stormester, og for en måned siden kunne jeg endelig puste lettet ut. .

Starten på et turbulent år skjedde i Barcelona sommeren 2014. Jeg gikk i shorts og gjorde det jeg liker best – sommer, sol og sjakk. Jeg skulle starte som en rakett, men isteden ble det en liten kinaputt. Noe av det teiteste jeg noensinne har gjort skjedde nemlig mot svenske Anders Larsson. I dag er jeg glad for det som skjedde, for med den hårreisende brøleren satte jeg et verdig punktum for alle dårlige partiene jeg hadde spilt en lang periode. Read more

Ratingtap, Ponomariov og veien videre

Det var et øyeblikk i sommer da jeg bare var 5 ratingpoeng fra stormestertittelen. Nå er det 25, men sånt skal ikke være lett.

Heldigvis er jeg en av de som blir motivert av motgang. I går fikk jeg spørsmål om hva som var min verste opplevelse på sjakkbrettet. Jeg visste ikke hva jeg skulle svare. Var det da jeg tapte alle partiene i klubbmesterskapet, selv om jeg var soleklar ratingfavoritt? Eller var det da jeg satt på sistebord i siste runde i landsturneringen etter å ha vunnet året før? Read more

Stormesterjakten

Helt siden jeg startet å spille sjakk har målet mitt vært å bli stormester. Tusenvis av partier og lesing av utallige bøker har ført meg veldig nærme. I skrivende stund gjenstår bare 8 ratingpoeng før tittelen er i boks.

På denne siden kan du følge jakten på tittelen og du vil antagelig bli vitne til både opp- og nedturer. Jeg vil skrive turneringsrapporter, planer for tiden framover og om hvordan jeg jobber for å oppnå målet.

Read more