Tilbakemelding fra mine elever

Opp gjennom årene har jeg hatt utallige privatelever. Den mest kjente av dem er selvfølgelig Magnus Carlsen, men det er også flere andre som gjør det veldig bra. Da han trakk fra mitt av et av tre navn som hadde betydd mye for han på idrettsgallaen, ble jeg veldig stolt!

Jeg er usedvanlig glad i sjakk, og jeg er derfor svært ivrig når jeg lærer bort. Jeg har inntrykk av at elever som har gjennomført en treningstime har hatt det moro, samtidig som de har blitt en del klokere. Nedenfor ser du tilbakemeldinger fra noen av mine tidligere elever:

En treningstime med Frode Urkedal, en av Norges beste spillere.

En treningstime med GM Frode Urkedal, en av Norges beste spillere.

Frode Olav Olsen Urkedal

Frode er nok den spilleren jeg kjenner aller best. Helt siden han var en liten pjokk har vi trent sammen. Han har vært i norgestoppen i mange år og er en fast spiller på det norske landslaget.

Frode: «Torbjørn et en dyktig og sympatisk trener som alltid har en haug med interessante ideer på lager. Torbjørn har en helt annen spillestil enn min egen. Han har ingen skrupler med å ty til bondeofre for å skape angrepsstillinger. Sjakk er et praktisk spill og jeg tror de fleste har noe å lære av Torbjørn her.»

Johan Sebastian Christiansen

IM Johan-Sebastian Christiansen

IM Johan-Sebastian Christiansen

Johan Sebastian er en av de mest lovende spillerne i Norge. Han er en angrepsspiller med et usedvanlig regnetalent.

Johan-Sebastian: «Torbjørn er en flott og hyggelig person som hjalp meg med den utrolig lange ferden fra 1000 i rating til 2000! Han hadde fantastiske sjakktimer med meg hvor jeg lærte alle stadier av et sjakkparti. Han har blant annet hjulpet meg med å forme meg som en veldig kreativ og aggressiv spiller som jeg er den dag i dag. Vil du bli god, tren med Torbjørn!»

Marianne Wold Haug på kafésjakk

Marianne Wold Haug på kafésjakk

Marianne Wold Haug

Marianne er en av de beste kvinnelige sjakkspillerne i Norge. I tillegg til privatundervisning har jeg trent henne på gruppetreninger og sjakkskoler. Hun er sterk angrepsspiller med et stort potensiale.

Marianne: «Torbjørn er definitivt den beste treneren jeg har hatt. Han er både så flink pedagogisk og til å gjøre læringen morsom og har så høy kunnskap på alle områder. Han er så tålmodig og tar alltid imot forslag til hva vi har lyst til å se på. Også har han veldig mange morsomme historier å fortelle:)  Hvis du har lyst til å bedre sjakkferdighetene dine, finner du  garantert ingen bedre trener i Norge enn Torbjørn.»

GM - Johan Salomon

GM – Johan Salomon

Johan Salomon

Jeg har kjent Johan siden han var en liten puttespiller. I tillegg til privatundervisning har han deltatt på gruppetreninger og utallige sjakkskoler. I dag er han like talentfull som før, og med en allsidig og giftig spillestil har han nå inntatt en plass på det norske landslaget.

Johan: «Jeg har trent med Torbjørn i flere år, og har vært veldig fornøyd med treningen. Torbjørn er flink til å forklare vanskelige ting på en enkel måte, og er inspirerende å trene med! Treningen har også inspirert mer med sjakk utenom treningen, i tillegg til at jeg ofte får brukt det jeg har lært i partiene.»

Anders Bjørndahl Iversen

Anders Bjørndahl Iversen

Anders Bjørndahl Iversen

Anders Bjørndahl Iversen var fast deltaker på mine sjakkurs. Det finnes ingenting bedre enn en nysgjerrig, positiv og ivrig elev, og naturligvis gir dette fremgang på sjakkbrettet.

Anders: «Som sjakktrener utstråler Torbjørn en voldsom energi og entusiasme. Han er veldig flink til å forstå hvordan svakere spillere tenker og til å tilpasse nivået deretter. Han ser humoristiske poenger i det meste og skaper en lett og humørfylt stemning. Uansett hvor misforstått et spørsmål fra salen måtte være, klarer han bestandig å gi et konstruktivt og lærerikt svar.»

Heidi Røneid

Heidi Røneid

Heidi Røneid

I forbindelse med Landsturneringen i 2011 forberedte jeg Heidi til partiene. Etter dette fristet det med mer sjakktrening, og Heidi gjorde stor fremgang på kort tid.

Heidi: «Torbjørn er en fantastisk god sjakk-trener. Han er meget pedagogisk, ser hva eleven trenger å jobbe med og forklarer på en måte som gjør at man husker det man har lært i lang tid. Første gang jeg trente med Torbjørn var under NM i 2011. Da gikk jeg opp 120 ratingpoeng på én uke. Han er også veldig flink til å spre sjakk-glede og jeg vil på det sterkeste anbefale han som trener, både for voksne og barn.»